Äppelsorten Envy till äppelkaka

Envy-äpplen är en korsning mellan Braeburn- och Granny Smith-äpplen. De har en sötsyrlig smak och är fasta, krispiga och saftiga. Envy-äpplen är stora och har en djupt karmosinröd färg med gröna inslag. De finns tillgängliga från oktober till maj. Envy-äpplen är en relativt ny sort som introducerades i Nya Zeeland först 2006. Men de har snabbt blivit populära tack vare sin goda smak och mångsidighet. Som tur är odlas de nu även i bland annat Australien, USA, Chile och Italien.

Envy-äpplen är en fantastisk äppelsort som är perfekt för att äta färska äpplen, laga mat eller baka. Tack vare det fasta fruktköttet håller de formen bra när de tillagas, vilket gör dem idealiska för pajer och tårtor.

Envy-äpplet och dess hälsofördelar

Envy-äpplen är en bra källa till kostfiber, med 5 gram per medelstort äpple. Kostfibrer är viktiga för att upprätthålla tarmhälsan och förebygga sjukdomar som förstoppning och tarmcancer. Envy äpplen innehåller också en måttlig mängd C-vitamin, som är viktigt för att stärka immunförsvaret och hjälpa kroppen att bekämpa infektioner.

Äppelsorten Envy.