Äppelsorten Honeycrisp till äppelkaka

Honeycrisp-äpplet är en äppelsort som introducerades i början av 1990-talet. Det är känt för sitt krispiga, saftiga fruktkött och sin sötsyrliga smak. Honeycrisp-äpplen finns tillgängliga från slutet av augusti till oktober. Honeycrisp-äpplet är en hybrid av Macoun- och Honeygold-äpplen. Det utvecklades vid University of Minnesota's Horticultural Research Center 1960. Äpplet introducerades kommersiellt 1991 och har blivit en av de mest populära sorterna i USA.

Honeycrisp-äpplen är relativt avlånga i formen och har en fläckigt gulgrönt skal. De är vanligtvis cirka 6 cm i diameter och väger cirka 230 gram. Äpplets fruktkött är gräddvitt och krispigt, med en sötsyrlig smak. Honeycrisp-äpplen äts bäst färska, men kan också ätas tillagad. De kan användas i pajer, tårtor och andra efterrätter.

Honeycrisp-äpplet och dess hälsofördelar

Honeycrisp-äpplen är en bra källa till kostfiber, C-vitamin och B6-vitamin. De innehåller också antioxidanter som kan hjälpa till att skydda kroppen från skador orsakade av fria radikaler. Honeycrisp-äpplen är ett hälsosamt val för personer som letar efter ett näringsrikt mellanmål.

Äppelsorten Honeycrisp.