Äppelsorten Jazz till äppelkaka

Jazz-äpplen är en äppelsort som först utvecklades på Nya Zeeland. Frukten är en korsning mellan Royal Gala- och Braeburn-äpplen och introducerades ursprungligen på marknaden 1999. Jazz-äpplen har en distinkt smak med en balans mellan sötma och syra och en krispig konsistens. Fruktens skal den är gulgrön med röd färg och köttet är vitt.

Jazzäpplen är ett populärt val att äta färska och används också i en mängd olika maträtter. De kan bakas, stuvas eller göras till pajer och sylt.

Jazz-äpplet och dess hälsofördelar

Jazzäpplen är ett hälsosamt val som mellanmål eller som en del av en måltid. De är en bra källa till kostfiber och C-vitamin och innehåller även antioxidanter som hjälper till att skydda kroppen mot fria radikaler. Äppelsorten är också känd för sina antiinflammatoriska egenskaper.

Äppelsorten Jazz.

Augustus Binu, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons