Äppelsorten Jonagold till äppelkaka

Jonagold-äpplet odlades först i USA i slutet av 1960-talet. Det utvecklades genom att korsa ett Golden Delicious-äpple med ett Jonathan-äpple. Jonagold-äpplen är en korsning mellan Golden Delicious- och Jonathan-äpplen. De har en sötsyrlig smak och är utmärkta att äta färska, baka och laga. Skalet på ett Jonagold-äpple är gult med en röd färg och fruktköttet är vitt. Jonagold-äpplen finns tillgängliga från oktober till februari.

Jonagold-äpplet och dess hälsofördelar

Jonagold-äpplen är ett hälsosamt val som mellanmål eller för matlagning. De är en bra källa till kostfiber, C-vitamin och antioxidanter. Fibrer hjälper oss att hålla oss regelbundna, C-vitamin är viktigt för vårt immunförsvar och antioxidanter hjälper oss att skydda oss från de skador som fria radikaler kan orsaka.

Äppelsorten Jazz.