Äppelsorten Pink Lady till äppelkaka

Pink Lady-äpplet är en äppelsort som utvecklades av Dr John Cripps vid jordbruksdepartementet i västra Australien. Äpplet fick sitt namn efter Cripps hustru, Lady Mary Cripps. De första Pink Lady-äpplena såldes i Australien 1973. Det är en korsning mellan äpplen av typen Lady William och Golden Delicious. Pink Lady-äpplet kännetecknas av sitt rosaröda skal och vita fruktkött. Det är ett sött äpple med en lätt syrlig smak. Pink Lady-äpplet är ett av de det är en av de mest populära äppelsorterna i Australien och odlas även i Nya Zeeland, Sydafrika, Chile och USA.

Mycket populärt äpple

Pink Lady-äpplet är ett populärt val för färsk mat och matlagning. Det används också för tillverkning av cider. Pink Lady-äpplet är ett sent äpple, vilket innebär att det vanligtvis skördas från mars till maj. När du köper Pink Lady-äpplen ska du leta efter frukter som är rosaröd i färgen och har en mjukt skinn. Undvik äpplen som har blåa märken eller fläckar.

Pink Lady-äpplet och dess hälsofördelar

Pink Lady-äpplet är en hälsosam frukt som är rik på antioxidanter och kostfibrer. Det är också en bra källa till vitamin C och E. Antioxidanterna i Pink Lady-äpplet hjälper till att skydda kroppen mot fria radikaler och oxidativa skador. Kostfibrerna i äpplet hjälper till att hålla matsmältningssystemet i gott skick. Vitamin C och E är viktiga för att upprätthålla ett friskt immunförsvar.

Äppelsorten Pink Lady.

Zozza, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons