Äppelkaka/Äppelsorter/Red Delicious

Äppelsorten Red Delicious till äppelkaka

Red Delicious-äpplet är ett av de mest populära äpplena i världen. Det är en äppelsort som först utvecklades i Iowa på 1800-talet. Red Delicious-äpplet kännetecknas av sin djupröda färg och sitt söta, saftiga fruktkött. Det är ett av de mest odlade äpplena i USA och odlas även i andra delar av världen, till exempel i Europa och Australien.

Red Delicious-äpplet är ett populärt val för att ätas färskt, men det kan också användas i bakning och matlagning. Det kan användas till pajer, tårtor, såser, sylt och chutneys. Red Delicious-äpplets fruktkött är vitt eller gräddfärgat och är fast och saftigt. Skalet är tunt och slätt och har en djupt röd färg. Red Delicious-äpplet är ett medelstort till stort äpple med en genomsnittlig vikt på cirka 150 gram.

Red Delicious-äpplet och dess hälsofördelar

Red Delicious-äpplet är en hälsosam frukt med ett högt innehåll av kostfibrer, C-vitamin och antioxidanter. Det är också en bra källa till kalium och A-vitamin. Antioxidanterna i äpplet hjälper till att skydda kroppen mot skador orsakade av fria radikaler, som kan orsaka cellskador och leda till sjukdomar som cancer. Kostfibrerna i äpplet hjälper till att främja ett hälsosamt matsmältningssystem. Red Delicious-äpplet är också ett kalorisnålt äpple med endast cirka 80 kalorier per 100 gram.

Äppelsorten Red Delicious.